Székkutason jelenleg is számos beruházás van folyamatban, de emellett a közösségi életre is nagy hangsúlyt fektetnek. A legközelebbi közösségi program május 26-én, szombaton lesz, amikor a gyerekek és a család kapja a főszerepet a településen. Ennek részleteiről beszélgettünk Szél István polgármesterrel.

A folyamatban lévő beruházások közül kiemelendő az Egészségház felújítása., ami mintegy 130 millióból valósul meg (ebből 100 millió uniós forrás, 30 millió pedig önkormányzati önerő). Ennek köszönhetően szerkezetileg és tartalmilag új formát ölt Székkutas egészségügyi intézménye. Energetikai korszerűsítésen is átesik, illetve számos új eszközt is beszereznek, így például egy új fogorvosi széket, valamint egy röntgengépet is. A tervek szerint június közepén adják át használatra az épületet.

Emellett a nagymágocsi út felújítása is folyamatban van. Az utak rendbetétele az elmúlt években kulcskérdés volt, és a településen már nem sok olyan szakasz van, amely még nem kapott aszfaltot. Szél István elmondta, hogy az elkövetkezendő időszak tervei között szerepel, hogy ezt pótolják. Május 25-én rendkívüli testületi ülés keretein belül a településre látogat a térség országgyűlési képviselője, Lázár János, és az utak kérdését is meg fogják tárgyalni. Ezen kívül Szél István a zöldenergia térnyerésére, valamint az egészségügyi programok szaporítására szeretné a hangsúlyt fektetni.

Számos fejlesztés van, amely jelenleg közbeszerzési eljárás alatt tart. Ilyen például a Murgács Kálmán Művelődési Ház tetőszerkezetének felújítása, a Polgármesteri Hivatal energetikai korszerűsítése, valamint a modern piac kialakítása.

A beruházások mellett a közösségi élet is nagyon aktív a településen. A következő nagyobb rendezvény a Gyereknaphoz kapcsolódik. Május 25-én rengeteg mindennel kedveskednek a gyerekeknek, illetve az egész családnak, hiszen 9 órától közös, családi ügyességi vetélkedőn vehetnek részt a vállalkozó kedvűek. A hagyományok közé tartozik, hogy a gyerekek tiszteletére kinyit a palacsintabár, valamint lesz lovaskocsikázás, motoroztatás és hagyományos népi játszótér is. A fellépők között a Bojtorján zenekar és Kankalin Néptáncegyüttes is ott lesz.

 

Forrás: www.radio7.hu