Lakossági fórumon elhangzott, csütörtökön kezdődik az út felújítása a 47-es csomóponttól, több mint 4,5 kilométeren.

Lakossági fórumot tartott Szél István polgármester, valamint a község képviselőtestülete Székkutason az általános iskolában.

Elhangzott, csütörtökön a Magyar Közút megkezdi a Mágocsi út felújítását. A 47-es csomópontjától 4524 méter hosszan kap új burkolatot az út, de a polgármester reményét fejezte ki, hogy később a teljes szakaszra kiterjedhet a felújítás.

131 millióból újul meg az Egészségház, mely közel 85%-os készültségi foknál tart. A beruházás nemcsak az épületet, a belsőt is érinti – új bútorokat, orvosi eszközöket, fogászati röntgent vásárolnak. Az ünnepélyes átadásra várhatóan egy egész napos esemény keretében, augusztusban kerül sor.

Pályázati pénzből, 50 millióból kicserélik a művelődési ház tetőszerkezetét és tetőszigetelését, valamint hamarosan kezdődik a piaci pavilonsor építése is. Ez utóbbi két értékes helyiségét bérbe adnák kutasi vállalkozásoknak, de ha nem lesz jelentkező, akkor az önkormányzat nyit az egyikben egy nem profitorientált sütödét, étkezdét.

Egy klassz dologgal, közel tucatnyi külterületi fitnesz eszközzel bővülhet a sporttelep, erre 5 millió forint összegben pályázik az önkormányzat.

Az összegzésnél még elhangzott, Székkutason 44 közmunkás dolgozik, szemben a 2014-es 126 helyett, ők tartják rendben a települést, valamint a környék csatornáit. A munkanélküliség 1,57%-os, 20-an keresnek munkát, de eközben 5 betöltetlen álláshely is van Székkutason.

A településen meglehetősen kevés a szúnyog, köszönhető a sorozatos földi, melegködös gyérítésnek. Ezt fokozza még egy, pünkösdi pénteken esedékes irtás, valamint az állami, repülős gyérítés.

A fórumon lakossági kérdés alig merült fel, vagy csak többnyire apró problémákkal kapcsolatban tettek észrevételt. A lakossági találkozó két hét múlva folytatódik, majd nyár végétől utcafórumokat is szerveznek.

 

Forrás: http://www.vasarhely24.com