Öt évre Szél István került a MAGOSZ vásárhelyi szervezetének élére. Az új vezetőt arról kérdeztük, milyen tervekkel vág neki a mandátumának.

- A Magyar Gazdakörök Országos Szövetsége két éve keres új elnököt Hódmezővásárhelyre, és én vállalkoztam arra, hogy újjászervezem a helyi gazdaéletet – tudtuk meg Szél Istvántól, Székkutas polgármesterétől,  akit a szervezet hétvégi közgyűlésén választottak meg.

Az új vezetőnek számos elképzelése van a jövőre nézve. Legfontosabb célkitűzése, hogy a tagság aktívan működjön, és új embereket toborozzon.  Szeretné az érdekvédelmi munkát is magas színvonalon végezni, ezért egy nyolcfős tanácsadói testületet hoztak lére. Ennek feladata, hogy a helyi és a megyei elnököt, valamint a térség országgyűlési képviselőjét, Lázár Jánost olyan helyi vagy országos tanácsokkal, javaslatokkal lássák el, amik által segíthetik a gazdálkodók mindennapjait.

Szél István munkáját két elnökségi tag, Rostás János gazdálkodó, székkutasi települési képviselő és Kucsora Péter vásárhelyi fiatal gazda segíti. A közgyűlésen nevet módosítottak, így a szervezet Hódmezővásárhely és Térsége Gazdakör lett.

Az elnök még elmondta, lehetőség szerint pályázati forrásokat vennének igénybe. Annál is inkább, mert ideiglenes székházat hoznának létre, valamint közösségi programokkal erősítenék a környékbeli gazdák összetartozását.

Forrás: promenad.hu