A székkutasi Líbor Ilona óvoda gyermekei farsangi mulatság keretében űzték el a telet péntek délután. A farsangi fellépőket nem csak a szereplés vágya hajtotta, hanem az utána begyűjtött fánk és üdítő is.

A tavalyi évhez hasonlóan az idei is a gyerekek önfeledt szórakozásáról szólt. A farsangi délután alkalmával beöltözhettek a kicsik, és még kézműves foglalkozásokon is részt vehettek, továbbá finomságokkal is megtömhették a hasukat. Az édesség stílusosan farsangi fánk volt.

Népszerű maskaráknak számítanak a szuperhős jelmezek a fiúk körében, tehát Székkutas védelme tökéletes biztosítva a volt, a Supermaneknek és Pókembereknek köszönhetően. Ugyanilyen biztonságban érezhették magukat a kislányok is, akik jellemezően Hófehérke, és királylány, valamint hercegnő jelmezekbe burkolóztak.

 „A székkutasi óvodában folyamatosan zajlik az élet, a gyerekek és pedagógusok a farsang után sem lazítanak. A nagycsoportosokat már az iskolára vértezik fel, hogy a váltás az óvoda és az iskola között zökkenőmentes legyen. Tervben van egy szülői klub kialakítása is, ahol gyakorlati tanácsokat, és jövőbeni lehetőségeket osztanak meg a családokkal.” – tudatta Lázár Judit, az intézmény vezetője.

Kovács Kamilla öt éves, és méhecskének öltözött a farsangon. Arról is mesélt, hogy jövőre mi szeretne lenni a farsangon.

Kizur Klementina hat és fél éves, és a rút boszorkánynak öltözött. Mesekönyvekből hallott erről a szereplőről, ezért választotta. Édesanyjától kapta a jelmezét, jövőre pedig tigris szeretne lenni.

Forrás: promenad.hu