A rózsaszín az öröm liturgikus színe, így vasárnap délután a rózsaszín szalaggal átkötött gyertyát gyújtották meg Székkutas főterén. Ezután egy koncertet tekinthettek meg az érdeklődők.

Már hatodik esztendeje gyújtanak közösen gyertyát Székkutason az Olvasókör és a Községi Önkormányzat szervezésében. Ezen a vasárnapon a rózsaszín szalagos gyertya lobbant lángra, ami az örömöt jelképezte.

 „Örülni nagyon sok mindennek lehet és az adventi időszak az, amikor ezt kiélhetjük, mikor ezt gyakorolhatjuk. Örülni lehet igazán kicsi dolgoknak, apró dolgoknak, mint ahogy a gyerekek örülnek. És örülni lehet természetes dolgoknak, amikről azt gondoljuk, hogy természetes, hogy velünk van, van nekünk. De a leges legnagyobb öröm, ha az ember mások örömének örül. Erre tanít meg minket az advent, és ezt teljesíti be a karácsony.” – mondta el köszöntőjében Szabó Emese, települési képviselő, kulturális tanácsnok.

A harmadik gyertyát Szél István polgármester, és Rostás Péter, alpolgármester gyújtotta meg.

 „A mostani vasárnap kiemelkedik a többi közül, hiszen advent második felének kezdetét jelzi. A mai napon a rózsaszín gyertyát gyújtjuk meg, ami az örömvasárnapra utal. Jézus születése közelségének örömét hirdeti. Társadalmi szolidaritás is nagy hangsúlyt kap ekkor. Figyelnünk kell az elesettekre is, saját hibájukon kívülálló dolgok miatt nehéz helyzetbe kerültekre is. Egy közösség csak akkor lehet erős, ha megbecsüli tagjait, tiszteli őket és tud segítő kezet nyújtani szükség esetén. Székkutason érezzük, és tudjuk advent üzenetét.” – hangzott el Szél István ünnepi beszédében.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján el lehet mondani, hogy a település lakói nagyon igénylik a zenét. Ezért a község vezetősége egy ünnepi koncerttel lepte meg az érdeklődőket. A Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány zenélt az összegyűlteknek.

Forrás: promenad.hu