Székkutas Község Önkormányzata, a Szent Mihály Plébánia és a református egyház közös tiszteletadást tartott a kommunizmus áldozatainak tiszteletére a Művelődési Ház nagytermében, csütörtökön.

16 éve emlékezünk meg február 25-én Magyarországon a kommunista diktatúrák világszerte 100 milliós áldozatot követelő rendszereiről, azóta  tartjuk a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapját hazánkban.

Egy rövid kis ünnepséggel rótták le tiszteletüket a Fehér Gárda mozgalom áldozatai, mártírjai előtt; illetve azok előtt, akik a Rákosi-rendszerben – a kommunista diktatúra legkeményebb éveiben – életüket vesztették, életüket áldozták a hazáért és a községért.

Közösen elénekelték a Himnuszt, majd Szabó Emese települési képviselő, Vladár Sándor református lelkipásztor és Varga Árpád Attila akolitus, hitoktató tanár mondtak ünnepi köszöntőt.

A megemlékezésen közreműködött a székkutasi nyugdíjas klub Kékibolya Népdalköre, amelysorán előadták a Ha én rózsa volnék… kezdetű műdalt. Igazán érdekessé tette a műsorukat az, hogy harmonikás zenei kíséret mellett adták elő a produkciót.

A Gregus Máté Általános Iskola diákjai és pedagógusai is tiszteletüket tették az emlékezésen.

Forrás: promenad.hu