A teljesség igénye nélkül összegeztük Lázár János, a Csongrád megye 4-es számú választókörzet országgyűlési képviselőjének 2015-ös évét.

Fogadóórák, lakossági fórumok, közgyűlések, ünnepi beszédek, sajtótájékoztatók, ünnepélyes avatások, kiállítás megnyitók, díjátadók. Ilyen jellegű rendezvényeken jelent meg Lázár János, a Hódmezővásárhely-Makó választókerület országgyűlési képviselője 2015-ben.

A politikus számos alkalommal lehetőséget biztosított arra, hogy találkozzon a választópolgárokkal. 16 lakossági fórumot tartott, többek között Vásárhelyen, Makón, Kiszomboron, Apátfalván és Ambrózfalván is kérdezhettek tőle az ott élők. A vásárhelyi és a makói polgármesteri hivatalban összesen 6 fogadóórán fordulhattak hozzá a lakosok.  A vásárhelyi és a makói televíziónak 3-3 alkalommal adott interjút. A Rádió 7-ben hétszer tartott képviselői fogadóórát, legutóbb december 28-án.

Lázár János kulturális események aktív résztvevője. Beszédet mondott 2015-ben a vásárhelyi Fodor József és Barcsay Jenő kiállítások, valamint a 62. Őszi Tárlat megnyitóján is. Március 15-re, augusztus 20-ra és október 23-ra szónoklatokkal készült. Nagylakon, Földeákon, Sóshalmon, Makón, Vásárhelyen és Kiszomboron is járt nemzeti ünnepeinken.

Több bálban is megjelent, például a vásárhelyi Bethlen és Németh László gimnáziumok táncestjén, valamint a jótékonysági orvosbálban. Részt vett a Bessenyei-díjkiosztón, makói vállalkozói ésmezőgazdasági fórumon, katonák kitüntetésén, a vásárhelyi Fidesz-iroda átadóján és sok-sok ünnepélyes avatáson. A vásárhelyi vívócentrum, járási hivatal, a maroslelei konyha, a csanádpalotai szennyvíztisztító telep és a 47-es út átadásán is megjelent.

A választókörzet képviselő-testületeivel folyamatosan tartja a kapcsolatot. A vásárhelyi és makói grémiumok ülésén a tavalyi évben összesen 11 alkalommal vett részt, de ellátogatott a székkutasi és a magyarcsanádi testülethez is.

Jó kapcsolatot ápol a civil szervezetekkel. Olvasókörök ünnepségeire rendszeresen meghívják, de ahadigondozottak vásárhelyi egyesületének október 23-i rendezvényét is megtisztelte jelenlétével.

Sajtótájékoztatókat is tartott idén: Vásárhelyen és Földeákon is, utóbbit Földeák, Maroslele, Apátfalva, Magyarcsanád és Csanádalberti polgármestereivel közösen.

Összeállításunk a teljesség igénye nélkül készült, és a politikus országgyűlési képviselői munkájára terjed ki. Miniszterelnökséget vezető miniszterként a 35 Kormányinfo mellett számos sajtómegjelenése volt.

Forrás: promenad.hu