A község is csatlakozott a „Mozgás éjszakája” mozgalomhoz. Így gyümölccsel, frissítővel és lankadatlan mozgásszeretettel vendégelte meg az önkormányzat a helyi Sportcentrumban a lakosokat, szombaton este.

Számos lehetőség kínálkozott a mozogni vágyóknak Székkutason: pingpong, kondi, tollaslabda, futás, és, hogy ne légvárat építsenek a sportszeretetre, ezért még ugrálóvár is felfújódott a pálya mellett.

Igen népszerű volt bizony a lányok körében is a foci. Gyermek labdarúgó tornát szerveztek, így félpályán rúghatták a bőrt.

Így tett Szabó Imre Richárd is, aki mezőgazdasági gépésznek tanul. De a srác elárulta, hogy tervei között szerepel, hogy a jelenlegi sulija befejeztével, szeretne sportiskolába menni. Természetesen a foci érdekli elsősorban, ugyanis tagja a székkutasi megye 2-es és 3-as csapatnak is, ifiben és serdülőben is. Azért hozzátette, hogy a cross traininget is ki fogja próbálni.

Ugyanis Bagi Mátyás (funkcionális fitnesztréner) tartott egy cross training edzést, azért – úgy fogalmazott – egy könnyítettet, hogy minél több mindenki kedvet kapjon hozzá. Majd félretéve a kíméletességet később Boot Camp erőnléti edzést is lenyomott. Egyébként, ha bárkinek megtetszett a testedzés ezen formája, vagy csak elirigyelte Matyi deltáját, akkor minden héten szerdán (19h) és szombaton (14h) ingyenes edzéseket tart Székkutason.

Beszéltünk Bobóval is, aki hűvös sárgadinnye majszolás közben mondta el, hogy ő is focizni szeret a leginkább. Bobó frizurája üzenetértékkel bír, de rácáfolva az újságírói gátlástalanságra, nem áruljuk el, hogy mit üzen. Talán csak ennyit: Bobó igazi gavallér. ;)

És meg ne feledkezzünk a Contact Kick-Box és Thai-Box harcművészeti egyesület látványos bemutatójáról sem.

- Forrás: www.promenad.hu -