Szénhidrátcsökkentett meggyes alagút és sajtos stangli is készült a Főzőklub áprilisi foglalkozásán, Székkutason, ahol a klub tagjai az egészséges ételek készítése mellett dietetikai tanácsadáson is részt vehettek.

Székkutas Község Önkormányzata a TÁMOP-6.1.2-11/2012-1108 kódszámú „Az egészségesebb Székkutasért” elnevezésű pályázat fenntartási időszakában minden hónap utolsó szerdai napján Főzőklubot szervez. A foglalkozás keretében - Dezső Nikolett közreműködésével - könnyen elkészíthető, egészséges ételek készülnek, mint például a csicseriborsó krémleves, a zöldfűszeres halfilé vagy a sült céklasaláta. 

A szervezők az egészséges életmód jegyében dietetikai tanácsadással is várják a helyi lakosokat. Farkas Edit dietetikus segít az egészség megőrzésében, az életmód változtatásában, és egyénre szabott táplálkozási javaslatokkal látja el a résztvevőket. 

A Főzőklub Önt is várja, ha szeretne könnyen elkészíthető, egészséges ételeket főzni, ha szereti a jó társaságot, és szívesen ismerkedik új ízekkel, vagy ha úgy gondolja, eljött az ideje, hogy változtasson az életmódján. 

Áprilisi foglalkozáson készült ételek receptje:

http://szekkutas.hu/documents/Szenhidratcsokkentett_sutemenyek.pdf