A község aktuális ügyeit, pénzügyi és pályázati lehetőségeit ismertetendő tartott Szél István Székkutas polgármestere fórumot szerdán kora este az általános iskola aulájában.

A polgármester számba vette az előző év és évek pénzügyi mérlegeit, ismertette a település gazdasági helyzetét. Kiemelte, büszke lehet a testület, hiszen a takarékos gazdálkodásnak köszönhetően kevesebb forráshiánnyal és javuló finanszírozási lehetőségekkel számolnak.

Ugyanakkor a tavalyi esztendőben már lényegesen többet költöttek szociális juttatásokra, többen kaphattak segélyt, gyorssegély, szociális ellátást, vagy éppen téli tüzelőt. A húsvét közeledtével kiemelte, idén húsvéti „csomagot” is többen kapnak.

Külön fejezetben ismertette azokat a pályázati lehetőségeket melyek, vagy már beadás-elbírálás szakaszban vannak, vagy a közeljövőben válnak elérhetővé. Ezek közül kiemelt a csatornaberuházás, mely az ünnepek után kerül benyújtásra. Pályázatoknak köszönhetően idén több rendezvény is támogatásban részesülhet, valamint számos fejlesztési célú program is elindulhat. Többek között a turisztikai célú 300 milliós valamint a sportcentrum felújítását célzó mintegy 55 milliós pályázati lehetőséget emelte ki Szél István.

A község közrendéjét a napokban ismerhette meg a testület, most nagy vonalakban a fórumon is ismertették a tavalyi év javuló bűnelkövetési statisztikáit, melyből kiderült a térség legbiztonságosabb települése Székkutas.

Szó esett még az egészségügyi helyzetről és tervekről, valamint arról a kezdeményezésről, melynek köszönhetően folyik a „Piroschka” név levédése.

Forrás: promenad.hu