Szerdán töltötte 90. életévét a székkutasi Maczelka György, vagyis Gyuri bácsi, aki születésnapján még a munkájának hódolt, ám utoljára. Hogy mit készített ebben a szép korban, azt itt olvashatja.

90. születésnapját szerdán ünnepelte Maczelka Gyuri bácsi, mindenki Gyuri bácsija. Szépkorába lépése alkalmával Székkutas önkormányzata nevében Dajka Andrásné képviselő köszöntötte. Elhozta neki Szél István polgármester üdvözlő szavait, valamint Orbán Viktor mininszterelnök köszöntését.

Gyuri bácsi a családja körében ünnepelte születésnapját. Egész életében kovácsmester volt, ő volt, aki a faluban a lovakat mindig patkolta. Világ életében szorgalmasan és sokat dolgozott, Budapesten is élt. Elmondta, hogy szép élete van. Meg van elégedve mindennel.

Arra a kérdésre, hogy mit tanácsolna a mai fiataloknak, hogyan éljék az életüket, azt mondta: "Szorgalmasnak kell lenni. Én is nagyon szorgalmas voltam. A munkahelyen becsülettel meg kell állni a helyünket." A hosszú élet titkáról faggatva őt annyit mondott, a legfontosabb, hogy egészség legyen.

90. születésnapja alkalmából még utoljára hódolt egész élete munkásságának, és elkészítette az utolsó patkót. A kezembe fogtam ezt, és meg kell hogy mondjam, bár nem értek a kovácsmesterséghez, nem valószínű, hogy valaha is tudnék ilyet készíteni.

Gyuri bácsitól úgy búcsúztam el, hogy az arcán boldogság tükröződött. S a családja körében folytatta tovább ezt a szép napot.

- Forrás: www.promenad.hu