Húsvéti kavalkádot szervezett Székkutason a település önkormányzata, általános iskolája és az olvasókör kedden, az általános iskolában és a település Emlékházában. Az általános iskolásokat és az óvodásokat színes programokkal várták a szervezők.

Az általános iskolában a tojásfestés hagyományos, viaszos írókázással készülő módszere mellett a festéssel és ragasztással készülő díszítéseket is kipróbálhatták a gyerekek, akik az elkészült alkotásaikat haza is vihették, hogy azzal a húsvéti asztalt díszesebbé tehessék.

Az Emlékházban az óvodásokat és iskolásokat akadályverseny tette próbára. Csoki tojást kaphattak a tojásokat legmesszebbre gurító fiatalok, míg a másik, szabadtéri feladat során nyuszi ugrásban kellett a kijelölt távot teljesíteni a versenyzőknek.

A pajtában ügyességi feladatokat teljesítettek a kutasi gyerekek. Hímes tojások feldarabolt képét kellett puzzle módjára összerakni a versenyzőknek, és a gyorsaság mellett az ügyességre is szükség volt a feladathoz, amely során kanálban kellett vizet hordaniuk a gyerekeknek két, egymástól néhány méterre lévő asztal között. Itt az nyert – szintén csokoládé tojást -, aki a legtöbb vizet vitte át kanálban a másik asztalon álló edénybe a rendelkezésre álló idő alatt.

Blaskó Jánosné, az olvasókör szervezőtitkára a záró feladatról elmondta: fontos, hogy a gyerekek sok zöldséget fogyasszanak, ezért is szervezték a répaevő versenyt, amely során az a kisgyerek győzött, aki a felszeletelt répából a legtöbbet fogyasztotta el a verseny ideje alatt. A kavalkád így lehetőséget adott arra, hogy a gyerekek ismerkedjenek a húsvét hagyományaival, és próbára tegyék gyorsaságukat és ügyességüket is.

Forrás és fotók: promenad.hu