Közel 3 milliárd forintot fordít fejlesztésre Székkutas. Uniós és kormányzati támogatással. Folyamatban van a szennyvízcsatorna-hálózat kiépítése, megújul a hulladéklerakó és több intézmény is, hamarosan átadják a kakasszéki kerékpárutat és tervezik a háziorvosi rendelő felújítását.

Vannak látható és egyelőre még nem a látványos szakaszba érkezett, ugyanakkor folyamatban lévő komoly fejlesztések is Székkutason. Ilyen például a szennyvízcsatorna-beruházás, amely a településen élők egyik fontos, közös érdekét, a tisztább, élhetőbb környezetet biztosítja majd.

Közel 3 milliárd forintnyi uniós és kormányzati támogatással számos fejlesztés valósul meg a településen a jövőben. Megújul az emlékház és a művelődési ház, a piac és a Béke utcai parkolók. A sporttelepre és a játszótérre, a sportcsarnokra is költenek. Megvalósult a belvízcsatorna-hálózat kiépítése, folyamatban van a szeméttelep rekultivációja. Hamarosan átadják a kakasszéki kerékpárutat és tervezik a háziorvosi rendelő felújítását is.

A település saját zsebből 120 millió forintot tesz a közel 3 milliárdos keretbe, ennek nagy része a szennyvízcsatornázás része. 30-40 millió forint, amit a többi fejlesztés megvalósításához ad az önkormányzat.

„Olyan XXI. századi, élhetőbb település lesz Székkutas, ahonnan az embernek nem kell átingáznia a munkahelyére vagy máshova. Megfelelő lesz az infrastruktúra, gazdaságfejlesztésen és munkahelyteremtésen dolgozunk és olyan közösségi színterei lesznek Székkutasnak, amit együtt tölthetünk majd meg tartalommal. Hiszen együtt vehetjük majd birtokba ezeket a beruházásokat”-mondta Szél István.

A fejlesztési célok megvalósítását a településen élőkkel, a helyi vállalkozásokkal és cégekkel, szervezetekkel együtt képzeli el a település polgármestere. 

Forrás: promenad.hu