Sok bejelentés érkezett a Polgármesteri Hivatalhoz, és személyesen, hozzám is, hogy elszaporodtak a településen a kóbor ebek – tájékoztatta szerkesztőségünket Szél István, Székkutas polgármestere.

Szél István elmondta, a képviselő testülettel hozták meg a döntést a sok panasz miatt. Székkutas külterületén, teljesen szabályozottan, törvényes keretek között fog megvalósulni a telep. A befogott ebekről fotó is készül, amit a település honlapján közzé is tesznek, illetve a kutyákat folyamatosan állatorvosok fogják ellenőrizni.

A település polgármesterétől megtudtuk, két hétig tudják tartani a befogott jószágokat, amikért ha nem jelentkezik a gazdája kénytelenek elaltatni. Szél István hozzátette, természetesen a chippel ellátott ebeket hazajuttatják, a tulajdonosnak azokat a költségeket kell állni, ami a befogás és az ellátás során felmerült.

A Székkutas külterületén megvalósuló telepen egyszerre három kutyát tudnak majd tartani, illetve van egy külön rész, ahol a beteg állatok kapnak helyet - tette hozzá a polgármester, aki hangsúlyozta, nem az a cél, hogy az ebeket elaltassuk, hanem, hogy újra gazdára találjanak.

Forrás: promenad.hu