Rostás Péter alpolgármester így tekintett vissza a végéhez közeledő esztendőre:

A 2012-es év egyik legjobb dolga az volt, hogy sokkal több személyt tudott foglalkoztatni az önkormányzat, mint a tavalyi esztendőben, és ez a jövő évben csak emelkedni fog. Az önkormányzatnak is bővült a földterülete, így 2013-ban a mezőgazdasági közfoglalkoztatásban 30 fő dolgozhat majd.

Továbbá nagy öröm számomra, hogy az óvoda nyeregtető szerkezetet kapott, így már nem áll fenn a beázás veszélye. Az idei év sikerei közé sorolnám a nyertes belterületi csapadékvíz elvezetését érintő pályázatot, illetve a „Bio- és megújuló energiafelhasználás startmunka mintaprogramot” is, melynek köszönhetően 2 főt tudott az önkormányzat foglalkoztatni. Mindezek mellett a fiatalok támogatása is nagyon fontos. A Bursa Hungarica Ösztöndíjpályázat 2013. évi fordulójában 6 fő székkutasi diákot tudunk támogatni, 6.500 Ft/hó összegben. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani Szél István polgármesternek a kitartó munkájáért. Nem sok embernek van ekkora munkabíró képessége, és tenni akarása a mai világban.

Remélem, hogy az idén beadott pályázataink is sikeres elbírálásban részesülnek a következő évben, és a megvalósuló fejlesztések hosszú évtizedekig szolgálják majd a falu lakosságát. A sok siker hátterében az áll, hogy a székkutasi képviselők Székkutas hosszútávú érdekeit képviselik.

Ezeknél is örömtelibb dolog történt az életemben, megszületett a harmadik kisunokám, Péter. A fennmaradó szabadidőmet teljes mértékben az unokázás köti le. Kívánom, mindenkinek ugyanilyen boldog hétköznapjai legyenek, mint most nekem.

Kívánok mindenkinek kellemes karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag boldog új évet!

Forrás: Kutasi Hírek