A Székkutason Start és közmunkaprogramban részt vettek számára rendeztek évzáró ebédet pénteken a Fűzfa Sörözőben, ahol ajándékok átadására is sor került. Szél István polgármester késve, de a munkaügyi központban végzett tárgyalások miatt örömhírrel érkezett az ebédre.

\"\"

A pénteki napra mind a 90 fő meghívást kapott, aki az év folyamán valamely Székkuas közigazgatási területhez kapcsolódó közmunka programban részt vett. Ők egy marhapörköltes ebéden vettek részt, valamint mindenki kapott egy 3 ezer forintos csomagot, benne, tartós élelmiszerekkel és olyan termékekkel, melynek előállításában a nyáron részt is vettek – így például teával.

\"\"

A jövő évre vonatkozóan pénteken délelőtt kezdett tárgyalásokat Szél István polgármester a munkaügyi központban a minisztérium szakértőivel, és örömmel jelentette be, az idei év 26 fővel szemben 2013-ban 45 főt foglalkoztathatnak Startmunka programban. 2013-ban is folytatódik a mezőgazdasági program, a idei másfél hektáros földterület 5 hektárosra bővül, nőni fog az előállított terméke mennyisége és szortimentje is. Tészta előállítás is bekerül a körbe, de fóliás termesztés, sőt állattenyésztés is szerepel a tervek között. A minisztérium is örömmel vette az elképzelést, miszerint főleg női munkaerőt vennének igénybe, és bővítik a foglalkoztatottak körét csökkent munkaképességű munkavállalókkal.

 Forrás: promenad.hu

\"\"