http://static.promenad.hu/article/11/66/61/7c693fa90503af1a1ab7832a85c1e460_normal.jpg

A 30 éves Balla Erzsébet, Székkutas új védőnője hétfőn vette át a szolgálatot, így sok tapasztalatról nem tudott beszámolni lapunknak, de a családokkal való eddigi találkozások alapján elmondta, mindenki nagyon kedves hozzá.

Erzsébet a diploma megszerzését követően Ócsán egy általános iskolában és egy gimnáziumban helyettesített, majd területi védőnő lett Cegléden. Azért pályázta meg a székkutasi állást, hogy közelebb lehessen a családjához, és úgy gondolja, itt jól tudja hasznosítani eddigi tapasztalatait.

Területi védőnőként foglalkozik nővédelemmel, várandós anyák gondozásával, gyermekágyas gondozással, 6 éven aluli gyermekek gondozásával, és mivel nincs külön iskolai védőnő, az általános iskolában is segít majd az orvosnak a szűrővizsgálatok és kampányoltások lebonyolításában, valamint egészségneveléssel is szeretne foglalkozni.

A céljai között szerepel baba-mama klub szervezése, tanfolyamok indítása és anyatejes világnap rendezése, de ezek a tervek az igényekhez is igazodnak. Jelenleg a kapcsolatok kiépítésével foglalatoskodik.

Forrás: promenad.hu