A 1364/2018. (VII. 27.) Korm. határozat alapján a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült, a vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot felhasználó háztartások is egyszeri természetbeni támogatásban részesülnek.
 
A fenti határozat alapján a támogatás igényléséhez háztartásonként egy darab igénybejelentés nyújtható be.
Az „Igénybejelentő nyilatkozat” ügyfélfogadási időben a Székkutasi Polgármesteri Hivatal 3. számú szobájában kérhető, illetve nyújtható be legkésőbb 2018. október 15. napjáig, amely határidő elmulasztása jogvesztő! 
A nyomtatvány elérhető az alábbi hivatkozásra kattintva:
 
 
Az igénybejelentő nyilatkozaton rögzíteni kell az igényelt fűtőanyag fajtáját, amely később nem módosítható! 
Az igénylő személynek az adott háztartás a bejelentett lakóhelye, vagy a bejelentett tartózkodási helye kell, hogy legyen.
 
A természetbeni juttatás igényelhető formái: tűzifa, szén, propán-bután palackos gáz, propán-bután tartályos gáz, fűtőolaj, pellet/brikett. A természetbeni támogatás a fűtőanyagra vonatkozik, nem fedezi az egyéb, például a szállítási, darabolási költségeket. 
A kizárólag elektromos fűtési móddal rendelkező háztartások nem jogosultak az igénybejelentésre!
 
Nem felel meg a feltételeknek az a háztartás, amely a téli rezsicsökkentés korábbi intézkedéseiben már részesült támogatásban.
Az igénybejelentés feltétele annak tudomásul vétele a bejelentő részéről, hogy az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ellenőrzi, hogy a bejelentő háztartása korábban téli rezsicsökkentésben nem részesült. Amennyiben az ellenőrzés, szúrópróbaszerű helyszíni vizsgálat eredményeként valószínűsíthető, hogy az igénybejelentő rosszhiszeműen járt el, az önkormányzat szabálysértési, vagy – minősítő körülmény fennállása esetén – büntetőeljárást kezdeményez.
 
A Belügyminisztérium az érintett önkormányzatok által elvégzett igényfelmérés eredményéről 2018. október 31-ig tájékoztatja a Kormányt, a szükséges források önkormányzatonkénti összegéről ezzel egyidejűleg születik kormánydöntés. 
 
Az önkormányzat választja ki azokat a vállalkozásokat, ahol az igényelt fűtőanyag a meghatározott határidőn belül átvehető. Ennek határidejét a támogatásról szóló Korm. határozat rögzíti majd.
 
Székkutas, 2018. szeptember 3.
 
Székkutas Község Önkormányzata