Nyolcadik alkalommal rendezték meg a Székkutasi Motoros Találkozót. Az idei év újdonsága volt, hogy veterán autók és traktorok is bemutatkoztak.

A motoros barátok az ország minden pontjáról érkeztek, igazi különlegességeket lehetett megcsodálni a székkutasi Sportcentrum melletti területen. Motorokból több mint 100 érkezett. Ez a szám pedig kiegészült mintegy kéttucat veterán autós csodával, illetve jó pár traktorral is – tudtuk meg Dovalovszki Györgytől, a Székkutasi Motoros Baráti Kör tagjától, az egyik szervezőtől.

A rendezvény megnyitóján Rostás Péter alpolgármester és Labádi Ernő szervező egyaránt a találkozó baráti jellegét emelte ki. Ez követően Vladár Sándor református lelkipásztor áldotta meg a motorokat, illetve a motorosokat is, és hozzá tette, reméli a régi barátságokon túl új ismertségek is köttetnek ezen a napon.

Ehhez minden adott volt: szép nyári idő, a bográcsokban rotyogó marhagulyás (250 főre főztek) és a rengeteg kísérő program. Akadt KRESZ-teszt kitöltés, motoros ügyességi vetélkedő szóló, oldalkocsis és lady kategóriákban, családi vetélkedő, sörrekesz építő verseny, sörivó verseny, valamint retro disco is.

A Magyar Autóklub jóvoltából pedig ki lehetett próbálni a biztonsági öv szimulátort és a részeg szemüveget is.

Forrás: promenad.hu