10 éves fennállását ünnepelte a Székkutasi Harmonika Klub szombat este a Művelődési Házban. Az ünnepi műsorral és bállal Berei Béláné Ilonka néni előtt is tisztelegtek, aki elültette a zene szeretetét a klub tagjaiban.

Egy évtizeddel ezelőtt Kiss Sándorné (a Székkutasi Harmonika Klub vezetője) és Novák Magdolna úgy gondolták, hogy egykori tanárnőjük, Ilonka néni emléke előtt egy önálló esttel tudnának a legjobban adózni. Ez az első annyira jól sikerült, hogy nem is hagyták abba a közös zenélést, azóta sem. A zenét és a harmonikát szerető emberek évente összegyűlnek, hogy közösen hódoljanak szenvedélyüknek.

- Rendkívüli alkalom ez a mai, immár 10 évesek vagyunk. Ezért ez a mostani nemcsak egy egyszerű emlékest, hanem vacsorával és bállal kötöttük egybe – mesélte Kiss Sándorné. A klub jelenleg öt tagot számlál. Szabó Ibolya, Szilágyi Sándorné, Gulyás Ferenc, Szűcs Mihály és Novák Magdolna alkotják jelenleg a klubot, akik közül Szabó Ibolya, Gulyás Ferenc és Novák Magdolna egyben alapító tagjai is a klubnak. Távlati céljuk, hogy a fiatalokkal is megismertessék és megszerettessék ezt a nagyon összetett, de szép hangszert.

Az est folyamán vendégelőadók is felléptek, úgy, mint a székkutasi Kékibolya Dalkör és a Kamilla Dalkör, valamint a Dél-Alföldi Harmonikabarátok Klubja is tiszteletét tette az esten, hogy közösen zenéljenek klubtársaikkal.

Bakos József, a klub elnöke elmondta, hogy a két szervezet között átfedés van, hiszen a székkutasiak is tagjai a baráti körnek, így nem is volt kérdés, hogy akik csak tudtak eljöttek. Így itt volt a harmonikabarátok közül Mizsei Zoltán is, akitől megtudtuk, hogy 5 éve jött létre a dél-alföldi klub, elsődlegesen azzal a céllal, hogy minél többekkel megkedveltesse a hangszert.

Az ünnepségen köszöntőt mondott Szél István polgármester, valamint beszédet Szabó Emese kulturális tanácsnok is.

A jó hangulat már a kezdetektől garantált volt. Szinte minden énekkel kísért produkciót a közönség teli torokból énekelte.

Forrás: promenad.hu