„Menjetek el gyorsan, mondjátok meg a tanítványainak, hogy feltámadt a halottak közül, és előttetek megy Galileába: ott meglátjátok Őt. Íme, megmondtam nektek!” (Máté evangéliuma 28. rész 7. vers)

A mennyország hírnöke, az angyal a földi fájdalmak és lelki tusák közepette szólította meg az asszonyokat. A kesergés, a kilátástalanság helyére reményt ültetett a szívükbe. A halál a harmadik napon tehetetlenné vált Jézussal szemben! A sírkamra nagy, csodálkozó szája tátva maradt, amikor az angyal elgördítette onnan a súlyos zárókövet. Azóta ráragyog a húsvét éltető fénye az ember életére.
Krisztus a szülőföldön, a hétköznapokban készít találkozást a tanítványaival. Amint akkor Galileában, úgy ma az ősi kutasi pusztában gyökerező faluban és tanyákon keres minket: akik már Benne hisznek, és akiket talán sokadszor hív az Ő követésére. Boldog, aki felismeri a Feltámadott Úr jelenlétét a saját életében!

Ezt az örömhírt nem emberek találták ki. Angyal mondta el az asszonyoknak, hogy most már mi adjuk egymásnak tovább: JÉZUS ÉL, VELÜNK MARADT FELTÁMADÁSA UTÁN!

A székkutasi római katolikus és református gyülekezet szeretettel vár mindenkit a húsvéti ünnepi alkalmakra az alábbi időpontokban.

Katolikus: csütörtökön 15, pénteken 18, szombaton 18, vasárnap 15 órakor.
Református: csütörtökön 18, pénteken 8, vasárnap 10, hétfőn 10 órakor.

Jöjjetek Jézushoz mindnyájan!

Dr. Laurinyecz Mihály r. kat. plébános                     Vladár Sándor ref. lelkipásztor