Hat csapat vett részt a Székkutason, az idén már harmadik alkalommal megrendezett Lecsófőző Fesztiválon. A Művelődési Ház mögötti területen felállított bográcsokban és egy tárcsán különféle receptek szerint készítették el a népszerű nyári ételt.

Kenéz Dalma, a verseny szervezője elmondta: a csapatok feladata volt az alapanyag és a főzőeszközök biztosítása, és tetszőleges módszerrel készíthettek lecsót, a fő szabály az, hogy az alapvető kellékek, a paradicsom, a paprika és a vöröshagyma is szerepeljen a felhasznált anyagok között.

Forrai Tibor bográcsban készített kolbászos-rizses lecsót. Mint elmondta, baráti társaságukkal más alkalmakkor is szívesen főznek, a most elkészült „versenyművet” is közösen fogják elfogyasztani.

Tibor mellett tárcsán készített ételt Dani Róbert. A szürke harcsás lecsóhoz a halat már előre elkészítette, a paradicsomot, a paprikát és a hagymát a tárcsán pirította meg. A különleges lecsóval ős is barátait fogja megvendégelni.

A verseny komoly, hiszen a háromtagú zsűri döntése alapján hirdetnek győztes, aki serleggel, míg a mási két dobogós ez alkalomra díszített helyezett fakanállal térhet haza, azonban bár Tibor és Róbert a versenyben ellenfelek, mégis barátsággal szemlélték a szomszéd bográcsa és  tárcsája körül elvégzett műveleteket.

Forrás: promenad.hu