Szilágyiné Fejes Ildikó, a Községi Könyvtár könyvtárosa elmondta, hogy a műsort a helyi iskolások, óvodások, a nyugdíjas klub tagjai, valamint Szabó Emese adták elő Arany János népi költészete köré csoportosítva.

Az óvodások verseket, körjátékokat adtak elő, az iskolások Petőfi és Arany verseket szavaltak, a nyugdíjasok pedig kifejezetten József Attila versekkel készültek, mivel előző nap a Városi Könyvtár versenyén szerepeltek szép eredménnyel, és ugyanazokat a verseket adták elő.

Nagyon hangulatos és jó rendezvény volt, mindenki jól érezte magát. A műsor végén pogácsával és üdítővel is megvendégelték a megjelenteket, emellett a gyermekek csokoládét is kaptak. Természetesen minden előadó emléklapot is hazavihetett.

Az olvasókör és a könyvtár közös rendezvényeinek célja, hogy összehozzák a különböző generációkat. A Költészet Napjára tartott műsornak azonban volt még egy feladata, méghozzá, hogy tovább erősítse a vers szeretetét.

Az iskolákban egyre több vers- és mesemondó verseny van, és a nyugdíjasok is részt vesznek nagyon sok hasonló megmérettetésen. Ebből is látszik, hogy a versek napjainkban egyre népszerűbbé válnak.

Forrás: promenad.hu