Nyugdíjas Klub

2012-02-01 19:34:09

A Nyugdíjas Klub 2004. június 5-én alakult Kenéz Sándorné, Mészáros Györgyné, Ludányi Rozália és Kovácsné Rostás Erzsébet szervezésében 40 fővel. Ez a létszám kb. minden évben azonos.

A klub célkitűzése között szerepel a hagyományőrzés, a kultúra és az idős emberek segítése. Lehetőséget teremt ennek a közösségnek, hogy minden héten egyszer találkozhassanak, megbeszélhessék az eseményeket, problémákat.
Több éve már, hogy beléptek a Hódmezővásárhelyen működő Nyugdíjas Szövetségbe, ezáltal a lehetőségeik is kibővültek. Segítenek: fogyasztóvédelmi kérdésekben, különböző segélyek intézésében, közös kirándulások szervezésében.


A tagoknak sikerült közös pályázatban hozzájutni energiatakarékos izzókhoz és - korlátozott számban - tartós fogyasztási cikkekhez. A civil szervezet megünnepli a farsangot, nőnapot, anyák napját, idősek napját és a mikulást is. Ünnepeik színvonalának növelésére jött létre énekkaruk, illetve kulturális csoportjuk.


Korosztályukban számos sikert értek már el. Versmondásban éveken keresztül két-három taguk tovább jutott a városi döntőről a megyeire, és itt egy tag két évben is elnyerte a „Dél régió Nyugdíjas versmondója” címet, valamint három évben az Országos versenyre is eljutottak. Ma már énekelnek, táncolnak és különböző jeleneteket is előadnak. Felkéréseket kapnak és lehetőségeikhez mérten el is fogadják azokat. Sikerrel szerepeltek két alkalommal is a Kistérségi Amatőr Művészeti Fesztiválon; egyik évben a Baba-Mama tánccal, másik évben a Legényfogóval. Amire leginkább büszkék lehetnek, hogy már három éve nagy sikerrel szerepeltek Sopronban az Idősek Nemzetközi Fesztiválján.

       

Jelenlegi vezetőik:

Elnök: Szabó Józsefné (06-30/366-1424)

Elnökhelyettes:  Kozóné Szabó Klára

Kulturális titkár, énekkarvezető: Kis Sándorné

Vezetőségi tagok: Kenéz Sándorné, Benedek Ferencné, Földi Bálintné.

 

A Nyugdíjas Klub tagjai köszönetüket fejezik ki Székkutas Község Önkormányzat Képviselőtestületének, és a Polgármester Úrnak, hogy helyet biztosítottak számukra a Területi Gondozási Központban, ezáltal szép, kulturált környezetben találkozhatnak.


« 2022. Január »
H K Sze Cs P Szo V
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
Rendelje meg Ön is!
Pályázatok a településen