65 éves lett az ovi, ezentúl Líbor Ilona nevét viseli
2013-01-23 10:56:26

1947-ben készült el, így az idén 65 éves a székkutasi óvoda. A jeles évforduló kapcsán ünnepség keretében emlékeztek az elmúlt évekről szombaton, valamint nevet adtak az intézménynek. A Murgács Kálmán utcai ovi, annak egykori alapítójának, első óvodapedagógusának, Líbor Ilonának a nevét viseli. Az ünnepségen jelen volt a néhai óvó néni mind az öt gyermeke, valamint családjaik, volt és jelenlegi óvodapedagógusok, községi vezetők és természetesen az ovisok.

Bővebben →
A székkutasi óvoda története
2012-02-17 16:05:32

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy gondolat, amely 1919-ben merült fel először, hogy Vásárhelykutason óvoda létesüljön. A település ekkor Hódmezővásárhelyhez tartozott. Borsi János szorgalmazta az óvoda felállítását, amely éveken keresztül csak július 1-től augusztus 31-ig nyári óvodaként működött. Técsy Julianna, Vásárhelykutas első óvónője éveken keresztül vezette az óvodát. A mezőgazdaságban dolgozó szülők több alkalommal kérték a nyitvatartás meghosszabbítását, és a napközis ellátást.

Bővebben →
Élet az óvodában
2012-02-17 15:50:42

Az óvoda a település központjában helyezkedik el. Az épületben három csoportszoba és egy tornaszoba is rendelkezésre áll. Itt kapnak helyet az intézmény plusz szolgáltatásai, mint a logopédia és az egyéb fejlesztő foglalkozások. Minden csoportszobához külön mosdó és öltöző tartozik, így a gyerekek jobban magukénak tekinthetik a használati tárgyakat. Egy régi álom teljesült, amikor egy tágas tornaszobát is kialakítottak, amely alkalmas a közös rendezvények megtartására is.

Bővebben →