Kutasiak kézimunkái a kultúrházak ünnepén

2018-02-05 12:45:42

 

2018-ban is csatlakoztak a székkutasiak a„Kultúrházak éjjel-nappal” országos programsorozathoz. A Székkutasi Olvasókör kézimunka szakkörének és Halasiné Dúzs Julianna amatőr festő és szobrász alkotásait is megtekinthették az érdeklődők a hétvégén, a Murgács Kálmán Művelődési Házban. Az érdeklődők dr Bodnár Károly vetítéssel egybekötött élménybeszámolóját is megtekinthették pénteken.

Február első hétvégéjén tartják Magyarországon a Kultúrházak éjjel-nappal országos programsorozatot, amihez csatlakozott Székkutas is. A Murgács Kálmán Művelődési Házban két kiállítást is szervezett a Székkutasi Olvasókör. Kovácsné Rostás Erzsébet, az olvasókör elnöke elmondta, hogy az esemény célja a kultúrház népszerűsítése és a helyi szokások és hagyományok bemutatása.

„Immár ötödik alkalommal tartunk rendezvényt a Kultúrházak éjjel-nappal programsorozathoz csatlakozva. A kézimunkákon öt alkotó dolgozott, valamint Halasiné Dúzs Julianna festményei és szobrai tekinthetőek meg” – mondta az olvasókör elnöke.

2008-ban 14 taggal indult újra Székkutason az olvasókör. A csoport a kutasi kulturális élet felpezsdítését tűzte ki céluk, munkájuk eredményének ékes bizonyítéka, hogy idén ők vehetik át a Sóshalmiaktól az Olvasókörök Országos Szövetségének zászlaját.

Juhász-Nagy Józsefné a székkutasi kézimunka szakkör vezetője elmondta, hogy 2012-ben alakult újra a szakkör és azóta is aktívan részt vesznek a község közösségi életében. A Főtéri Falunap rendszeres résztvevői, valamint az iskolába is szívesen eljárnak, hogy különböző fogásokat tanítsanak a fiataloknak.

„Hétfőnként van a szakköri foglalkozás, ahova várjuk nagyon a fiatalokat. Próbáljuk a kézimunka iránti szeretetüket felkelteni, vannak, akik egyre ügyesebben fogják a tűt” – mondta a szakkör vezetője.

A program részeként, pénteken Dr. Bodnár Károly vetítéssel egybekötött képes élménybeszámolóját is megtekinthették az érdeklődők. Az előadás témája a Loire menti kastélyok voltak. 

 

Forrás: www.promenad.hu


« 2019. Február »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
Rendelje meg Ön is!
Pályázatok a településen