A felelős állattartásról tanultak Székkutason

2017-04-11 08:23:54

A helyes és felelős állattartásra oktatta a diákokat Székkutason a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. „Az első óra a felelős állattartásról” című projekt keretében a háziállatok helyes ápolását, tartását és gondozását ismerhették meg a Gregus Máté Tagintézmény 5-6. osztályosai.

Megtartotta első óráját a székkutasi Gregus Máté Tagintézményben a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. Az 5-6. osztályos diákok a felelős és helyes állattartásról hallhattak „Az első óra a felelős állattartásról” című projekt keretében. Balogh Ernő, az egyesület elnöke is előadást tartott, aki elmondta, a többi között a háziállatok helyes ápolását, tartását és gondozását ismertették meg a tanulókkal, de kiemelt szerepet kapott az érzékenyítés is, hiszen bemutatták, hogy milyen rossz körülmények közül kell néha állatokat menteni. Hozzátette, a gyerekek elmesélték saját tapasztalataikat is, és hogy a maguk módján hogyan mentették meg egy-egy állat életét.

Az órán arra is fény derült, hogy mit kell tenni, ha például támadó kutyával találkozunk az utcán. Erről már Genye Helga, az egyesület önkéntese beszélt a diákoknak. A jó hangulatú, interaktív foglalkozásba lelkesen kapcsolódtak be a gyerekek, szinte mindenkinek akadt egy-két kérdése és története. Többük azt is jelezte, hogy befogadott kutyusuk van, sokan az utcán találták, mások menhelyről fogadták örökbe a család kedvencét. Abban mindegyikük egyetértett, hogy egy kutya vagy egy cica örömet hoz a családba, nem beszélve a rengeteg játékról és szórakozásról.

Az egyesület hamarosan újabb órát tart Székkutason, hiszen célja, hogy minden gyereket megszólítson és választ adjon az állattartással kapcsolatos kérdéseikre. A településsel nemrég megkötött együttműködési megállapodás részeként egyéb helyi rendezvényeken is jelen lesz a szervezet, ahol már a családoknak és felnőtteknek is adnak lehetőséget a helyes és felelős állattartás elsajátítására.

„Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik.” - Mahatma Gandhi

Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete


« 2018. Július »
H K Sze Cs P Szo V
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Rendelje meg Ön is!
Pályázatok a településen