Közös munka az állatvédők és Székkutas között

2017-03-31 13:41:00

Hamarabb találhatnak vissza gazdájukhoz vagy gyorsabban lelhetnek új otthonra a székkutasi ebrendészeti telepen elhelyezett kutyák. A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete együttműködési megállapodást kötött Székkutas Község Önkormányzatával, amelynek értelmében prevenciós rendezvényeket is tartanak majd a településen az egyesület és az Önkormányzat munkatársai.

Példaértékű együttműködés született a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete és Székkutas Község Önkormányzata között. Balogh Ernő, az egyesület elnöke elmondta, az országban szinte egyedülálló megállapodás részeként a szervezet elsősorban a település ebrendészeti telepén elhelyezett kutyákon segít. Megpróbálják felkutatni az állatok gazdáját, ha pedig nincs vagy ez nem sikerül, mihamarabb új otthont találni nekik. Kiemelte, a telepen szerencsére eddig sem altatták el a kutyákat, a cél az, hogy ez hosszútávon is így maradjon. Az egyesület a honlapján és a Facebook oldalán is keresi a leendő gazdákat, emellett tápadománnyal is segíti a telep működését.

Szél István, Székkutas polgármestere hangsúlyozta, a településen szemléletváltásra is szükség van, így nagyon fontos, hogy az embereket tájékoztassák a felelős állattartásról. A lakókhoz erről szóróanyagokat is eljuttatnak, de az együttműködés azt is tartalmazza, hogy különböző prevenciós, főként gyerekeknek és családoknak szóló rendezvényeket tartanak.  Itt a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének önkéntesei a helyes állattartás írott és íratlan szabályiról tájékoztatják a gyerekeket és fiatalokat. A polgármester szólt arról is, hogy az önkormányzat anyagi támogatást is nyújt az egyesületnek a kölcsönös együttműködés részeként.

Forrás:

Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete


« 2018. Június »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Rendelje meg Ön is!
Pályázatok a településen