Libafuttatás és kukoricamorzsolás a Márton Napi mulatságon

2013-11-21 16:02:56

Székkutas apraja - nagyja szórakozott együtt november 11-én a Székkutasi Emlékház udvarán rendezett Márton Napi mulatságon. A programok között minden gyermek megtalálta a számára legideálisabb kikapcsolódási lehetőséget, hisz tökgurító versenytől kezdve egészen a kukoricamorzsolásig mindenben kipróbálhatták magukat.

A rendezvényen a gyermekek nagy lelkesedéssel vettek részt a vetélkedőkön, illetve a kézműves foglalkozásokon is megmutatták tehetségüket. A Székkutasi Emlékház udvarán minden adott volt a programok lebonyolításához, hisz a szabadban a tökgurító, a libaszépség, illetve futtató és a csutkaépítő versenyszámok zajlottak, míg a fedett részlegen sógyurmából készültek szebbnél szebb libák, amelyeket a kemencében ott helyben ki is égettek. A délutánt egy nagyon hangulatos lampionos felvonulás zárt, amelyre a szülőket is invitálták a szervezők.

- A cél a közösségkovácsolás és természetesen a néphagyományok őrzése, felelevenítése. A gyermekeknek szeretnénk megmutatni, hogy a régi időkben igenis sok időt töltöttünk a szabadban és segítettünk szüleinknek, nagyszüleinknek a ház körüli munkákban – hangsúlyozta Kecskeméti Károlyné, a Líbor Ilona Óvoda vezetője.

A rendezvényen önfeledten szórakozó gyerekekkel is beszélgettünk. Bánfi Kata, a Gregus Máté Általános Iskola ötödik osztályos tanulója elmondta, több éve részt vesz a településen rendezett Márton Napi mulatságon. A programokat nagyon jónak találja és számára a tavalyi évi lampionos felvonulás volt a legemlékezetesebb, hisz énekelve körbejárták a falu utcáit. Jancsó Nóra negyedikes diák is évek óra rendszeres látogatója a programnak és idén még egy kis részletet is hallhattunk tőle Szent Márton életéből.

 - Forrás és fotó: www.promenad.hu - 


« 2021. Szeptember »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
Rendelje meg Ön is!
Pályázatok a településen